Cumartesi

Ispanaklı Pasta



Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 250gr ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


İç Krema Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin


 Dış Krema Malzemeleri
  • 1 Paket karem şanti
  • 1 Su bardağı soğuk süt

Kekin Hazırlanışı
  1.  İlk önce ıspanaklar yıkanıp derin bir tencerede kaynayan suya atılır 1-2 dk bekledikten sonra soğuk suya atılır ( şoklama yapılır ) Daha sonra blender yardımı ile püre haline getirilir.
  2. Yumurta ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır
  3. Sırasıyla püre ıspanak , sıvı yağ , un , kabartma tozu ve vanilyada eklenip son bir kez karıştırılır
  4. İsteğe bağlı  yağlanan kelepçeli kek kalıbı veya yuvarlak bir tepsiye kek hamuru dökülür
  5. 170 derecede pişirilir.

İç Kremasının Hazırlanışı :

Süt  , şeker , yumurta , un , vanilya ve margarin tencerede çiyice karışana kadar çırpılır ve yoğun bir krema olana kadar pişirilir  ( un kokusu gidene kadar )


Dış Kremanın hazırlanışı :

1 su bardağı soğuk süt ve krem şanti çırpılarak yoğun bir krema hazırlanır buz dolabında bekletilir.


Hazırlanışı:

 Pişen kek ortasından ince bir ip veya uzun bir bıçak yardımıyla 2 ye bölünür. İçinden üzerini süslemeye yetecek kadar kek kırıntısı alınır. Ortasına iç kraması sürülür ( isteğe bağlı biraz da karem şanti karıştırılır iç kramaya ) üzeri diğer kek ile kapatılır. Üzerine ve kenarlarına krem şandi sürülür ve önceden ayırılan kek küçük kırıntılar halinde uafalanıp kekin üzerine serpilir. İsteğe bağlı üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleme yapılır.




                                                                                                       Afiyet Olsun...................... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder