Cumartesi

Elmalı Şerbetli Kurabiye



Malzemeler :
  • 250gr Margarin
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un ( bardağın boyutuna göre değişebilir )
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya

İç Harcı için Malzemeler :
  • 5 orta boy elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için malzemeler :
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Dışı İçin :
  •  Bolca hindistan cevizi

Hazırlanışı:
  1. Önce şerbeti hazırlanır. Suyu ve şekeri tencereye alınıp kaynatılır , kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya bırakılır. Limon suyu ekleyerek ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  2.  Ardından iç harcı hazırlanır. Elmalar soyulup rendelenir ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirilir. Tarçın ve cevizi katarak soğumaya bırakılır.
  3. Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
  4. Un ekleyip şekil alabilen güzel bir hamur yoğurulur, üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve avcunuzun içine elinizin işaret parmağıyla içli köfte yapar gibi mümkün olduğunca derin bir oyuk açılır. Bir miktar iç harcından konup ağzını kaparılır.
  6. Hazırlanan kurabiyeler kapatılan yeri alta gelecek biçimde hafif bastırılarak yağlı kağıt serilen ya da hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir.
  7. 180 dereceli önceden ısınmış fırında altı  kızarana kadar pişirilir.
  8. Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbete atılır ve 3-4 dakika arada çevirerek şerbetin içinde bekletilir.
  9. Şerbetten alınan kurabiyer hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alınır.





                                                          
                                                            Afiyet Olsun................... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder