Malzemeler :
- 250gr Margarin
- 2 Yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 5 su bardağı un ( bardağın boyutuna göre değişebilir )
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
İç Harcı için Malzemeler :
- 5 orta boy elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için malzemeler :
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Dışı İçin :
- Bolca hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Önce şerbeti hazırlanır. Suyu ve şekeri tencereye alınıp kaynatılır , kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya bırakılır. Limon suyu ekleyerek ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Ardından iç harcı hazırlanır. Elmalar soyulup rendelenir ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirilir. Tarçın ve cevizi katarak soğumaya bırakılır.
- Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
- Un ekleyip şekil alabilen güzel bir hamur yoğurulur, üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve avcunuzun içine elinizin işaret parmağıyla içli köfte yapar gibi mümkün olduğunca derin bir oyuk açılır. Bir miktar iç harcından konup ağzını kaparılır.
- Hazırlanan kurabiyeler kapatılan yeri alta gelecek biçimde hafif bastırılarak yağlı kağıt serilen ya da hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir.
- 180 dereceli önceden ısınmış fırında altı kızarana kadar pişirilir.
- Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbete atılır ve 3-4 dakika arada çevirerek şerbetin içinde bekletilir.
- Şerbetten alınan kurabiyer hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun................... =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder