Pazar

Gök kuşağı Patates Salatası



Malzemeler  :
  • 1 kilo patates
  • 5 orta boy havuç
  • 200 gr pancar turşusu (suyu ile birlikte)
  • Yarım demet maydanoz veya dereotu
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber



Yapılışı  :
Patatesler soyup tercihe gire kesilebilir tencereye konur içine üzerini geçmeyecek kadar su ve yeteri miktarda tuz da ekleyip haşlanır.
Havuçlar rendelenir 3 yemek kaşığı zeytin yağında yumuşayana kadar ağzı kapalı bir tencerede az tuz ilave edip yumuşayana kadar pişirilir.
Pancar turşusu rendelenir suyu içine ilave edilir.
Haşlanan patatesin suyu süzülüp  içine karabiber  ve az zeytin yağı eklenip püre haline getirilir ve 3 ayrı kaba bölünür.
Ayrılan patateslerden birine pancar turşusu eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan havuç karışmadan eklenicek diğeri kıyılmış maydanoz veya dereotu ile karıştırılır. Kalan son karışım sade bırakılır.
Tercihen silikon kek kalıbına yada düz bir porcam tepsiye eğer tepsi kullanıcaksanız su ile ıslatmanızı tavsiye ederim.
Düz tepsiye yapılıcak ise bu sıra tam tersine uygulanır.İlk önce sade püre kaşık yardımı ile kalıbın ilk katına yayılır ardından kavrulan havuç , pancarlı karışım ve en son olarak otlu karışım ilave edilir 1-2 saat sonra servise hazır hale gelir , servis tabağına kalıp ters çevirilerek alınır isteğe bağlı çırpılmış yoğurt , mayonez, pul biber ve naneli bir karışım hazırlanıp üzerine dökülür.Tercihe göre farklı malzemeler de eklenip çıkarılabilir masayı renklendiren lezzetli bir salata...



                                                                                                                    Afiyet olsun................ =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder