Cumartesi

Sokak Simidi



MALZEMELER :
  • 1 Kilo un
  • 1 Paket yaş maya
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • 1 Çorba kaşığı şeker
  • 1 Çay bardağı çiçek yağı
  • Aldığı kadar ılık su    ( mayalı hamur işleri çok yoğurmaya gelmeyebilir ele yapışmayınca yoğurma bırakılır)
  • 200 gr Susam
İÇ HARÇI : İsteğe bağlı  kaşar peyniri , sucuk , sosis , zeytin vs harçlar koyabilirsiniz.



SOSU İÇİN MALZEMELER :
  • 2 Çorba kaşığı pekmez
  • 2 Çorba kaşığı çiçek yağı
  • 1 Su bardağı su

YAPILIŞI :  Yoğurma kabınnın içine unu koyup havuz şeklinde açılır içine maya , çiçek yağı , tuz , şeker ve su konur yumuşak bir simit hamuru yoğurulur. 5 dakika dinlenmeye bırakılır.Daha sonra el ile yuvarlak düz bir şekilde hamur açılır isteğe bağlı iç harcı da konup uzun kalıcak şekilde kapatılır( resimdeki gibi ). soso için hazırlanan malzemelerde ayrı bir kapda karıştırılır hamur önce bu karışıma daha sonra susama bulanıp yağluı kağt serilmiş tepsiye dizilir ve bu şekilde üzeri kapalı 20 dk kadar mayalanmaya bırakılır.200 dereceli ısınmış bir fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



                                                                                                     Afiyet olsun ................ =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder