Perşembe

Tırtıl Kurabiye





 MALZEMELER:
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Yeteri kadar  un
  • isteğe bağlı kakao ( kesin bir ölçü veremiycem yumurtaların boyutuna göre değişebilir)

      YAPILIŞI : Bütün malzemeler yoğurulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Tırtıl kurabiye için üretilmiş olan metal huni şeklindeki kalıp içinden parmağnızla bastırarak istediğiniz boyda çırarıp 175 derece fırında altları hafif kızarana kadar ( üzeri kızarmıycak ) fırına verilir. fırınan çıkan kurabiyeler soğuyuncaya kadar istediğiniz bir çikolata çeşidiyle benim tercihim bitter Benmari usulü eritilip 2 yemek kaşığı süt ilave edilir 2 tane kurabiyenin arasına sürülür sonra birleşen 2 uç da batırılıp hindistan cevizine bulanır serviz tabağına dinlenmeye bırakılır.  
    
ÖNERİ :Buzlukta saklayabilirsiniz ani çatkapı gelen misafirlerinize çayı ocağa koymadan dolaptan çıkarırsanız çok kısa sürede yemeye hazır oluyor ben sütlü kahve yapıncaya kadar yenebilir kıvama geliyo tercih sizin ... =)



                                                                                                AFİYET OLSUN...........=)

2 yorum:

  1. ıkı yumurta cok degılmı

    YanıtlaSil
  2. Ölçü olarak biraz fazla yani 1 değil 2 tepsi çıkıyo yumurta kıyır kıyır olmasını sağlıyo tam kararında bir kurabiye... Tırtıl kurabiye hamurunun birkaç çeşidi var bu da onlardan bir tanesi.

    YanıtlaSil