Çarşamba

Kısır




MALZEMELER :
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 2,5 Su bardağı kaynar su
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası ( acı - tatlı isteğe bağlı )
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 adet limon suyu
  • 2 adet domates
  • Göbek marul
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 kahve fincanı fındık yağı ( isteğe bağlı )
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Hazırlanışı :  Derin bir kabın içine ayıklanmış ince bulgur konur. Yarım çay bardağı zeytin yağı derin küçük bir tencereye dökülür küçük küçük doğranan kuru soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavurulur iki diş sarımsak , 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasıda kavrulan soğanın içine ilave edilip beraber biraz daha kavrulur 2,5 su bardağı kaynar su  ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. 2-3 dk kaynamaya bırakılır.Kaynadıktan sonra derin kapda bekleyen ince bulgurun içine ilave edilir , bulgurun kuru yeri kalmayıncaya kadar iyice karıştırılır kabın üzeri kapatılır 20-25 dk kadar kabarmaya bırakılır. diğer yandan taze soğan beyaz kısımlarından ikiye ayrılıp küçük küçük doğranır,domates çekirdekli kısımları çıkarılıp küp küp doğranır,maydanoz,marul ve isteğe bağlı diğer malzemelerde doğranıp derin bir kaba alınır.İyice kabaran kısırın içine 2 limon , nar ekşisi , yarım çay bardağı zeytin yağı , yarım çay bardağı fındık yağı ve yeşilliklerde ilave edilip iyice harmanlanır derin bir servis tabağına alınır domates ve maydanoz ile süslenir.   



                                                                                                                  Afiyet Olsun..................=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder