Perşembe

Açma




1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
1 küp yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
yapılışı: 1 su bardağı süt sıcağa yakın ılıtılır içine 1 paket küp maya ve 1 yemek kaşığı şeker atıp mayalanması beklenir.
Yaklaşık 10 dk. sonra sıvı yağ,yumurta beyazı ve tuz da eklenip karıştırılır.
Sıvı malzemeler karıştıktan sonra un ilave edip yumuşak bir hamur yapılır.
Yoğurulan kabıyla poşet içinde saklanır üzerinede sofra bezi 15 dk kadar mayalanmaya sıcak bir ortama bırakılır.
Mayalanan hamurdan 2 parça koparıp uzun çubuk şeklinde 2 parçada avuç içinde uzatılır iki uzun çubuk olan hamurlar uçlarından birleştirerek kıvrılır sonra ikisini birden düğüm yapar gibi kıvırıp iki ucuda altta kalıcak şekilde tepsiye dizilir. 180 derece fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder