Pazartesi

Dereotlu Havuçlu Peynirli Poğaça




  • 2 adet yumurta ( bir yumurtanın sarısı en son poğaçaların üstüne sürülecek, akı ise peynire karıştırılacak )
  • 125 gr.  margarin
  • 1  çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı yoğurt veya süt
  • bir adet rendelenmiş havuç
  • bir avuç ince kıyılmış maydanoz
  • bir avuç ince kıyılmış dereotu
  • yarım paket kabartma tozu
  • birkaç damla limon suyu  veya sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • çörekotu
Poğaçanın içi için
  • 150 gr beyaz peynir ve 1 adet yumurtanın  akı
Hazırlanışı
  1. 1 adet yumurtayı, tuzu, oda sıcaklığına gelmiş margarini, sıvıyağı, yoğurdu, karıştırılır
  2. Karışımın üzerine  rendelenmiş havucu, maydanozu, dereotunu, kabartma tozunu, birkaç damla limon suyunu ve  elenmiş un eklenir
  3. Hamur ele yapışmayıncaya kadar yoğurulur, istediğimiz büyüklükte parçalar alıp  yassı bir yuvarlak yapılur
  4. Başka bir kapta karıştırmış olduğumuz peynirli, yumurta aklı içi  bu düz  kısma  koyup hamurun bir parçası diğerinin üstüne gelecek sekilde kapatıp
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp .çörekotu serpiştirilir Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin
Notlar:
  • Peynirle yumurta akını karıştırmamızın sebebi peynirli için pişerken hamurdan dışarı akmaması içindir.

                                                                                       
                                                                                                                 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder