- 2 adet yumurta ( bir yumurtanın sarısı en son poğaçaların üstüne sürülecek, akı ise peynire karıştırılacak )
- 125 gr. margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağı yoğurt veya süt
- bir adet rendelenmiş havuç
- bir avuç ince kıyılmış maydanoz
- bir avuç ince kıyılmış dereotu
- yarım paket kabartma tozu
- birkaç damla limon suyu veya sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- çörekotu
- 150 gr beyaz peynir ve 1 adet yumurtanın akı
- 1 adet yumurtayı, tuzu, oda sıcaklığına gelmiş margarini, sıvıyağı, yoğurdu, karıştırılır
- Karışımın üzerine rendelenmiş havucu, maydanozu, dereotunu, kabartma tozunu, birkaç damla limon suyunu ve elenmiş un eklenir
- Hamur ele yapışmayıncaya kadar yoğurulur, istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yassı bir yuvarlak yapılur
- Başka bir kapta karıştırmış olduğumuz peynirli, yumurta aklı içi bu düz kısma koyup hamurun bir parçası diğerinin üstüne gelecek sekilde kapatıp
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp .çörekotu serpiştirilir Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin
- Peynirle yumurta akını karıştırmamızın sebebi peynirli için pişerken hamurdan dışarı akmaması içindir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder