Pazar

Açma-Sarma- Yalancı su böreği-Patates salatası-Tırtıl kurabiye ve Ispanaklı pasta

Cuma günü evimize misafir gelen konuklarımız için hazırlanan ikramlar...! Hoş sohbet bir ortamdı biz çok eğlendik gelen bütün misafirlerimize teşekkür eder yine bekleriz =)

Tariflerin bir kısmı zaten blogda mevcut olmayanlar da en kısa zamanda yayında olucaklar...  =)     
                                                                                                                      
       
                                                                                                                          

Çarşamba

Kısır




MALZEMELER :
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 2,5 Su bardağı kaynar su
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası ( acı - tatlı isteğe bağlı )
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 adet limon suyu
  • 2 adet domates
  • Göbek marul
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 kahve fincanı fındık yağı ( isteğe bağlı )
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Hazırlanışı :  Derin bir kabın içine ayıklanmış ince bulgur konur. Yarım çay bardağı zeytin yağı derin küçük bir tencereye dökülür küçük küçük doğranan kuru soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavurulur iki diş sarımsak , 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasıda kavrulan soğanın içine ilave edilip beraber biraz daha kavrulur 2,5 su bardağı kaynar su  ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. 2-3 dk kaynamaya bırakılır.Kaynadıktan sonra derin kapda bekleyen ince bulgurun içine ilave edilir , bulgurun kuru yeri kalmayıncaya kadar iyice karıştırılır kabın üzeri kapatılır 20-25 dk kadar kabarmaya bırakılır. diğer yandan taze soğan beyaz kısımlarından ikiye ayrılıp küçük küçük doğranır,domates çekirdekli kısımları çıkarılıp küp küp doğranır,maydanoz,marul ve isteğe bağlı diğer malzemelerde doğranıp derin bir kaba alınır.İyice kabaran kısırın içine 2 limon , nar ekşisi , yarım çay bardağı zeytin yağı , yarım çay bardağı fındık yağı ve yeşilliklerde ilave edilip iyice harmanlanır derin bir servis tabağına alınır domates ve maydanoz ile süslenir.   



                                                                                                                  Afiyet Olsun..................=)

Pazartesi

Tiramisu






MALZEMELER :
  • 1 Adet hazır kakaolu pasta keki veya kedi dili bisküvi
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 1 Yemek kaşığı nescafe
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
KREMA İÇİN MALZEMELER :
  • 3,5 Su bardağı süt
  • 50gr margarin
  • 1 Yumurta
  • 200gr Labne peyniri
  • 2 küçük kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
ÜZERİ İÇİN :
  • 1 Yemek kaşığı Türk kahvesi
  • 1 Yemek kaşığı  Nescafe

HAZIRLANIŞI :

İlk önce kremayı yapmak için kremayı pişiriceğiniz tencereye süt , yumurta , un , şeker ve 50gr margarini ekleyip tel bir çırpıcıyla krema yoğunlaşıp un kokusu gidene kadar pişirilir. Eğer topak topak olursa blender yardımıyla homojen kıvama getirilir. Krema ılıması için 10dk kadar bekletilir ve ılıyıncada 200gr labne peyniride eklenip karıştırılır. Diğer yandan kedi dili bisküvi veya kakolu pandispanyayı 1 bardak sıcak suyun içinnde nescafe ve şekeri ekleyip eritilir. Pandispanya ise en alt katı daha çok ıslanıcak şekilde 2 katı da ayrı ayrı yerlerde ıslatılır. Kedi dili bisküvi ise tek tek derin bir kapta kahve karışımına çok kısa süre tutulucak şekilde batırılır ve servis kalıbına dizilir. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürülür üzerine diğer pandispanya yerleştirilir kalan kremada kekin üzerine eşit bir şekilde kaplanır.1 yemek kaşığı türk kahvesi ve nescafe minik bir elek yardımıyla pastanın üstünü kaplıycak şekilde elenir.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis yapılabilir.



                                                                                                 Afiyet Olsun...............=)

Cumartesi

Sokak Simidi



MALZEMELER :
  • 1 Kilo un
  • 1 Paket yaş maya
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • 1 Çorba kaşığı şeker
  • 1 Çay bardağı çiçek yağı
  • Aldığı kadar ılık su    ( mayalı hamur işleri çok yoğurmaya gelmeyebilir ele yapışmayınca yoğurma bırakılır)
  • 200 gr Susam
İÇ HARÇI : İsteğe bağlı  kaşar peyniri , sucuk , sosis , zeytin vs harçlar koyabilirsiniz.



SOSU İÇİN MALZEMELER :
  • 2 Çorba kaşığı pekmez
  • 2 Çorba kaşığı çiçek yağı
  • 1 Su bardağı su

YAPILIŞI :  Yoğurma kabınnın içine unu koyup havuz şeklinde açılır içine maya , çiçek yağı , tuz , şeker ve su konur yumuşak bir simit hamuru yoğurulur. 5 dakika dinlenmeye bırakılır.Daha sonra el ile yuvarlak düz bir şekilde hamur açılır isteğe bağlı iç harcı da konup uzun kalıcak şekilde kapatılır( resimdeki gibi ). soso için hazırlanan malzemelerde ayrı bir kapda karıştırılır hamur önce bu karışıma daha sonra susama bulanıp yağluı kağt serilmiş tepsiye dizilir ve bu şekilde üzeri kapalı 20 dk kadar mayalanmaya bırakılır.200 dereceli ısınmış bir fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



                                                                                                     Afiyet olsun ................ =)

Kaya Kurabiye





MALZEMELER :
  • 3 Yumurta
  • 1 Paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı kuru üzüm
  • 1 Su bardağı ceviz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un ( ele yapışmayan kıvamda olucak bardak ölçüleri farklılık gösterebilir )
YAPILIŞI : Yumurta , margarin , sıvı yağ ve şeker derin bir kapda iyice karıştırılır daha sonra kuru üzüm ,ceviz ,kabartma tozu ve vanilya ile elenmiş un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.Hamurdan büyük parçalar koparılıp resimde görüldüğü gibi şekillendirilir. 170 derece fırında pişirilir.


                                                                                                                   Afiyet olsun.............=)

Perşembe

Tırtıl Kurabiye





 MALZEMELER:
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • Yeteri kadar  un
  • isteğe bağlı kakao ( kesin bir ölçü veremiycem yumurtaların boyutuna göre değişebilir)

      YAPILIŞI : Bütün malzemeler yoğurulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Tırtıl kurabiye için üretilmiş olan metal huni şeklindeki kalıp içinden parmağnızla bastırarak istediğiniz boyda çırarıp 175 derece fırında altları hafif kızarana kadar ( üzeri kızarmıycak ) fırına verilir. fırınan çıkan kurabiyeler soğuyuncaya kadar istediğiniz bir çikolata çeşidiyle benim tercihim bitter Benmari usulü eritilip 2 yemek kaşığı süt ilave edilir 2 tane kurabiyenin arasına sürülür sonra birleşen 2 uç da batırılıp hindistan cevizine bulanır serviz tabağına dinlenmeye bırakılır.  
    
ÖNERİ :Buzlukta saklayabilirsiniz ani çatkapı gelen misafirlerinize çayı ocağa koymadan dolaptan çıkarırsanız çok kısa sürede yemeye hazır oluyor ben sütlü kahve yapıncaya kadar yenebilir kıvama geliyo tercih sizin ... =)



                                                                                                AFİYET OLSUN...........=)

Salı

Kaymaklı Kayısı



MALZEMELER:
  • kuru kayısı
  • kaymak
  • toz fıstık

HAZIRLANIŞI:
   
Kayısılar enlerinden kesilerek içlerine çay kaşığıyla kaymak doldurulur ve fıstığa bulanır.İstediğiniz şekil servis tabağına dizerek ikramlık olarak gelen misafirlerinize sunabilirsiniz...

                                                                                    AFİYET OLSUN.........=)

Pazartesi

Tost Messenger

toast_messenger3                                        
Sasha Tseng adlı şahsın hiç işi gücü yok sanırsam. Çünkü tasarımını yaptığı ürün akla hayale gelmeyecek türden bişey. Gördüğünüz tost makinesinin üzerine yerleştirilen mesaj tahtası sayesinde yazdığınız herşey tostun üstünde beliriyor. Bu sadece yazı olmak zorunda da değil herhangi bir  çizim de olabilir. Sabah evden çıkarken postitlere yazdıp oraya buraya yapıştırdığınız notlar geride kaldı. Artık notlarınızı tostlarınızın üstüne bırakabilirsiniz. Eşe, dosta, akrabaya hoş bir sürpriz yapmak için güzel bir ürün.

Cornfleksli Kurabiye







 MALZEMELER:

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı cornfleks
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • yeteri kadar un ( ele yapışmayacak kıvamda olucak )

YAPILIŞI:
 
   Margarin ,yumurta, toz şeker yoğurulur içine ceviz, üzüm, damla cikolata,1 su bardağı cornfleks, kabartma tozu ve un ekleyip ele yapışmayana kadar yoğurulur.Kücük yuvarlaklar yapilip  önce yumurta akına sonra kırılmış cornflekse bulanip, tepsiye dizilir.180 derece fırında altı kıkızarıncaya kadar pişirilir.
                            NOT: Kurabiyelerin boyutunu( isteğe göre) biraz büyük yaparsanız daha güzel olucaktır...


                                                                                                       AFİYET OLSUN........=)


Bu güzel tarifi benimle paylaşan ŞEREF SAADET PARLAK arkadaşıma çoook teşekkür ediyorum......=)


Dereotlu Havuçlu Peynirli Poğaça




  • 2 adet yumurta ( bir yumurtanın sarısı en son poğaçaların üstüne sürülecek, akı ise peynire karıştırılacak )
  • 125 gr.  margarin
  • 1  çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı yoğurt veya süt
  • bir adet rendelenmiş havuç
  • bir avuç ince kıyılmış maydanoz
  • bir avuç ince kıyılmış dereotu
  • yarım paket kabartma tozu
  • birkaç damla limon suyu  veya sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • çörekotu
Poğaçanın içi için
  • 150 gr beyaz peynir ve 1 adet yumurtanın  akı
Hazırlanışı
  1. 1 adet yumurtayı, tuzu, oda sıcaklığına gelmiş margarini, sıvıyağı, yoğurdu, karıştırılır
  2. Karışımın üzerine  rendelenmiş havucu, maydanozu, dereotunu, kabartma tozunu, birkaç damla limon suyunu ve  elenmiş un eklenir
  3. Hamur ele yapışmayıncaya kadar yoğurulur, istediğimiz büyüklükte parçalar alıp  yassı bir yuvarlak yapılur
  4. Başka bir kapta karıştırmış olduğumuz peynirli, yumurta aklı içi  bu düz  kısma  koyup hamurun bir parçası diğerinin üstüne gelecek sekilde kapatıp
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp .çörekotu serpiştirilir Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin
Notlar:
  • Peynirle yumurta akını karıştırmamızın sebebi peynirli için pişerken hamurdan dışarı akmaması içindir.

                                                                                       
                                                                                                                 AFİYET OLSUN...